Szerző

Gurmai Beátának hívnak. Négy kis-nagylány édesanyja vagyok, feleség, testvér, barát, hivatásos álmodozó, fotós, forgatókönyvíró és rendező is.

Amikor a legkisebb kislányom még csak akkorka volt, mint Borka, megálmodtam egy világot, amely segít a gyerekeinknek, hogy biztonságos és erőszakmentes történetek mentén ismerkedjenek a világgal, s a benne rejlő értékekkel. Az elmúlt 7 év során megküzdöttem pár sárkánnyal, volt jó pár válaszút, de apró igazgyöngyökből mindvégig kitartóan építettem ezt a világot. És most már Ti is megismerhetitek Borkát, böngészhetitek, kitölthetitek a Nagyi, mesélj! családi emlékkönyvet, és nézhetitek a Borka és a varázsruha rajzfilmet, mely egy időtálló mese:

  • a nagycsaládról,
  • a generációs tudást jelképező varázsruháról
  • egy óriási piros családfáról
  • a világgal ismerkedő kicsi lányról
  • és egy tucat segítő emlékről

Azért készítem, mert hiszem, hogy azok a gyerekek, akik ismerik a múltjukat, otthonosabban mozognak a világban és magabiztosabb, boldogabb felnőttek lesznek. A mi feladatunk, hogy a gyerekeink, unokáink, dédunokáink varázsruháját „telehímezzük” családi történetekkel. Ismerjétek meg Borkát Ti is, meséljetek családi történeteket, ezzel varázsruhát adtok a kicsikre! És adjatok Nekik kereteket, feladatokat, adjátok át a régi tudásokat, értékeket, hogy könnyebb legyen Nekik és Nektek is az Élet nevű, kalandos, de néha csúszós, kanyargós út!

SZERETETTEL, Beáta

Gurmai Beáta szerző
Szerző lánya